När du är intresserad av och vill se och upptäcka så många som möjligt av de olika aktiva vulkaner som finns runt om i världen, så kan detta bli massor av trevligt resande. Här kommer du att få uppleva olika kulturer, besöka olika länder och uppleva samt höra om den historia som ligger bakom människornas liv och leverne. En av de vulkaner du bara måste besöka och se i verkliga livet är Arenal på Costa Rica. Här kommer det vara få som kan förneka att de verkligen vill besöka Costa Rica. Denna vulkan anses vara en av de yngre i världen. Här beräknas det att den bara är cirka 7500 år.

Hur som helst kommer detta inte alls att få dess storhet och kraft att blekna på något sätt. Dess krater mäter en diameter på hela 140 meter, och den högsta punkten rörande Arenal på Costa Rica är belägen på 1670 meter över havet. Det sista utbrottet denna unga vulkan hade var 2010. men sedan dessa har Arenal legat i dvala. Du finner enklast denna vulkan från en rad städer i distriktet La Fortuna. Här handlar detta då vanligtvis om ett boende i San José eller San Carlos under ett besök till denna vulkan på Costa Rica.

Att besöka i samband med Arenal

När du besöker Costa Rica så får detta naturligtvis inte bara leda till att du besöker denna vulkan. Här får du absolut inte missa allt det som finns runt omkring. Denna fantastiska vy av orörd natur och närheten till Lake Arenal, kommer att vara fantastisk att se. Om du sedan har lite tid över till annat får du inte missa saker som den fantastiska stranden och nationalparken Manuel Antonio i Costa Rica. Har du sedan möjligheter att ta dig till Monteverde, så kommer du där att finna massor av upplevelser i form av trekking och en bedårande natur.