Om du gillar att se och upptäcka några av världens farligaste platser, så kan det vara vulkaner du gillar. Ja, nu kommer kanske inte detta i verkligheten att vara så farligt, då alla har god koll på vad som händer vid alla vulkaner idag. Hur som helst kan det vara intressant att besöka dem. I det fallet finns vulkanen Cotopaxi i Ecuador. Här kommer det ju också att bli mycket intressant att upptäcka detta land, då det egentligen är så främmande för de flesta svenskar. Ecuador ligger i Sydamerika och själva vulkanen ligger i det som kallas för Cotopaxi provinsen.

De två städer som kan vara bra att befinna sig i när du vill komma nära Cotopaxi är Quito som ligger cirka 50 km norr om vulkanen. På den andra sidan har du staden Latacunga som ligger cirka 30 km sydöst om Cotopaxi. Sedan år 1738 har denna vulkan haft över 50 utbrott, och är än idag en aktiv vulkan. Faktum är att det sista utbrottet var så sent som i augusti 2015 och varade ända till januari 2016. Efter detta stängdes denna plats för turism, men har sedan oktober 2017 återigen öppnats för alla som vill bestiga denna aktiva vulkan.

Andra sevärdheter i Ecuador

I och med att du befinner dig i Sydamerika och nära den bergskedja som bär namnet Anderna, så kommer det inte behöva sägas så mycket om vad du kan uppleva och se. Här handlar det naturligtvis om historier rörande Inka-livet och hur detta fungerade, då dessa människor har ansetts vara mycket tidiga med sin utveckling. För att kunna uppleva allt detta som tar många dagar behöver du dock boka ett bra boende, vilket finns i ett rikt utbud i de flesta städer som anses vara dagens moderna turistmål. Det bästa du kan göra är att boka allt online innan du reser.