En av de platser i världen som det talas mest om så fort någon nämner ordet vulkaner, är av någon anledning Island. Egentligen kommer detta inte alls att vara något som kan grundas med fakta, då det kommer att finnas massor med platser som har rikligt med vulkaner i världen. Kanske är det så att vi svenskar ändå bättre känner till de närmare platserna. Är det så att du gillar vulkaner och inte har varit på Island, så kommer dock detta att vara något du verkligen ska fundera på inför nästa semester. På Island finner du inte bara Hekla som är Islands största vulkan, utan det finns även en som bär namnet Eyjafjallajökull.

Här talas det dock om en ganska så liten vulkan. Hur som helst är den fortfarande aktiv och hade sitt sista utbrott 2010. Vulkanen är belägen i Suðurland och har en höjd av 1651 meter över havet. Detta är också en vulkan som har haft regelbundna utbrott sedan den sista istiden, och kanske kommer du att vara den som besöker den innan nästa kommer. Hur som helst är Island ett fantastiskt land att besöka, vilket kan leda till att du som gillar och är intresserad av vulkaner kan se många.

Andra varma platser på Island

När det talas om vulkaner så kommer ju detta att vara extremt varma platser. Dessa kan du inte klättra in i och trivas en stund i värmen. Dock finns det många varma källor på Island, vilka egentligen också skapats av den vulkaniska landarealen. För att besöka Eyjafjallajökull och de varma källorna på Island så kommer du att behöva ta flyget till Reykjavik. Här kommer du också att behöva ett boende under resan, vilket alltid är enklast att boka online innan du åker. Detta då det inte är speciellt lätt att ta sig runt och leta efter saker när du kommer till Island