Något som många längtar och drömmer om är att besöka ett land i det som kallas för fjärran östern. Ja, den asiatiska delen av världen, där alla ser ut att leva ett trivsamt liv med mycket balanserad livsstil. Ja, huruvida detta verkligen är sant kan det tvistas om. Att det finns massor att se och uppleva är det dock ingen som kan förneka. När du tar ett land som Japan, och är intresserad av kultur och sevärdheter kommer du finna massor av saker att upptäcka. Är du sedan den som gillar det spännande och att uppleva naturen på samma gång, så kan du alltid göra ett besök till vulkanen Sakurajima i Japan.

I skrivande stund kanske detta inte alls är något som är möjligt då denna vulkan precis har haft ett nytt utbrott. Detta kommer då betyda att den kommer att stängas för besök under obestämd tid. Det är för att du och alla andra inte ska riskera att besöka denna vulkan under ett utbrott. Det senaste utbrottet denna vulkan hade innan dagens datum 2018-06-18 var 1955. Sakurajima mäter 1117 meter över havet. Det var utbrottet från denna vulkan som 1914 kopplade samman ön Kagoshima med fastlandet kring Osumi.

Andra sevärdheter i Japan

Nu ska du inte tveka att åka till Japan trots att denna vulkan har haft ett utbrott. Detta lägger sig snabbt. Här finns det mycket annat att se från massor av blomstrande parker, vackra tempel och ett fantastiskt stadsliv. Något annat som är mycket vackert att se är det sättet som den japanska befolkningen bor på. Detta ser du faktiskt i valet av ditt hotellrum för boende i Japan. Här kommer du alltid att tjäna på att välja något traditionellt japanskt, då detta gör att du får en mycket kraftigare upplevelse av din resa till Japan och Sakurajima.