När du besöker Teneriffa och vill vara med om mera än bara sol, bad och ett pulserande nattliv så kommer det finnas mycket natur att uppleva. Något av det mest intressanta i detta fall kan vara en utflykt till vulkanen Teide. Här är detta den tredje högsta vulkanen i världen. Detta efter Mauna Loa och Muna Kea som både ligger på Hawaii. Naturligtvis är detta också den högsta bergstoppen på denna samt även den högsta i hela Spanien. Uppkomsten av denna vulkan började redan för 170000 år sedan då en ännu större vulkan kollapsade och bildade vulkanen Teide. Detta skapade även Las Cañadas, som idag bara kan ses till viss del då den hela tiden växande Teide har fyllt delar av denna plats med sitt material.

Idag är det över 100 år sedan Teide hade sitt sista utbrott. Detta var 1909 och berörde öns delar från El Chinyero till Santiagoklyftan. Trots att det inte varit något utbrott på så lång tid, så är fortfarande vulkanen Teide att anse som en aktiv vulkan. Faktum är att hela ön Teneriffa nästan helt är uppbyggt efter att olika bergskedjor slagits samman efter förekomsten av vulkanisk aktivitet.

När du vill uppleva Teneriffa

Om du nu fått upp ögonen för Teneriffa och att det verkligen finns massor med olika saker att göra och upptäcka på denna ö, så kommer detta alltid börja med att planera flyg och boende. I det fallet kan du besöka vulkanen Teide på Teneriffa genom att boka din biljett och ditt boende online. På så sätt kommer du alltid att kunna resa den tid du vill och få det boende du önskar. Förutom detta kommer du också i de flesta fall alltid få det bästa tänkbara priset på din kompletta resa med boende. Så billigt kan det bli att upptäcka Teide på Teneriffa, samtidigt som du får massor av tid till sol och bad.